Opening van de exhibitie “Chinese Happy Heads in Brussels”

Van 29 Maart  tot 21 April, zal het Chinees Cultureel Centrum de “Chinese Happy Heads in Brussels” exhibitie hosten; een project van het internationale duo, Benoit+Bo. Te dezer gelegenheid zal er op dinsdag 28 Maart een officiele opening plaatsvinden in het gezelschap van de twee artiesten en hun prestigieuze gasten.

Benoit is Frans en Bo is Chinees. Beiden zijn ze door hun eigen cultuur geinspireerd tot het maken van gemixte en contemporaire werken. Met de “Chinese Happy Heads in Brussels” exhibitie, nodigt het duo ons uit om een moment uit het dagelijkse leven van enkele Brusselse burgers te delen. Met de wens rond anonimiteit en stereotypes te werken, kozen ze ervoor de inwoners verdoken onder een masker te vertonen. Deze “Happy Heads”, maskers uit folkloristische en traditionele Chinese cultuur, vertonen briljante en glinsterende kleuren waarbij hun expressie weerspiegelt wordt in verwelkomende en lachende gezichten.

De opening van deze exhibitie was een opportuniteit om een klein beetje meer te ontdekken over het universum van de twee artiesten., die aanwezig waren om de vruchten van hun collaboratie tentoon te spreiden.

We zijn meer dan gelukkig om hier tentoongesteld te worden, met dank aan de succesvolle collaboratie tussen het Chinees Cultureel Centrum en de CENTRALE for contemporary art. Onze “Happy Heads” opende deuren voor ons; dankzij hen, waren we in staat om mensen hun huis binnen te komen, met hen in discussie te treden, en hen een nieuwe ervaring aan te reiken.” lieten de enthousiaste Benoit+Bo weten.

Mijnheer Tan, directeur van het Chinees Cultureel Centrum, onderlijnde enkele relevante aspecten van de artiesten hun werk: “De Happy Heads, glimlachend en vrolijk, zijn precies wat we nodig hebben in deze moeilijke tijden. We moeten eraan herinnerd worden te blijven lachen in het leven, om goede moed te houden, en bovenal om te blijven delen; moed en vroegde delen. Benoit+Bo laten Chinese folk cultuur binnensijpelen in het dagelijkse leven van de Brusselse inwoners. Deze benadering is een behoorlijk accurate samenvatting van de missie van het Chinees Cultureel Centrum.”

Door zijn speech te eindigen met een oproep naar Belgische, Europese en Chinese artiesten om uit te reiken naar het Centrum voor meer vruchtbare collaboratie bevestigt Mijnheer Tan wederom zijn bereidheid om zowel artiesten als de uitwisseling tussen culturen aan te moedigen en te ontiwkkelen.

Meer dan 100 gasten genoten van de opening en ontdekten de fotoseries in preview. Top-level gastenwaaronder mijnheer Richard Fournaux, burgemeester van Dinant, mevrouw Karine Lalieux, adjunct-burgemeester voor cultuur voor de stad Brussel en mevouw FOl, artistiek directeur van de CENTRALE for contemporary art.

De exhibitie “Chinese Happy Heads in Brussels” zal tot 21 April 2017 gehosted worden door het Chinees Cultureel Centrum.

Reportage op English CCTV
Reportage op CCTV French

Openingsuren
Maandag tot Vrijdag overeenkomstig met de openingsuren van het Centrum.
Gesloten op Paasmaandag, 17 April
Gratis toegang