Opening van de tentoonstelling : “China: Grain to Pixel, 1980 to today”

« China : Grain to Pixel, 1980 to today » is de eerste tentoonstelling voor het nieuwe seizoen van het Chinees Cultureel Centrum. Met meer dan honderd aanwezigen werd de exhibitie warm verwelkomd door het publiek !

Op dinsdag 23 augustus werd de fototentoonstelling « China : Grain to Pixel, 1980 to today » officieel geopend voor een publiek van meer dan 130 aanwezigen. Het was dan ook een waar plezier voor het CCC-team om te zien dat veel vaste maar ook nieuwe gasten zich verzamelden voor het eerste evenement van het nieuwe cultuurseizoen.

De ceremonie begon met een welkomstwoordje van de heer YAN, Directeur van het Chinees Cultureel Centrum, en de aankondiging dat een grote variatie aan evenementen en activiteiten in het centrum georganiseerd zullen worden de komende maanden. Vervolgens gaf hij een introductie op tot de bijzonderheden van de tentoonstelling, die hij beschreef als « Een fotografische terugblik op China’s sociale en economische hervormingen, die de bezoeker een blik geeft op de dromen en aspiraties van een nieuwe generatie Chinezen ».

De heer YAN gaf vervolgens het woord aan de heer LIU Heung Shing, afgevaardigde van de artiesten en wiens werk ook werd tentoongesteld. De partner van de heer LIU, mevrouw Smith, curator van de tentoonstelling, was tevens aanwezig. Volgens de heer LIU ziet men « China in deze tentoonstelling in zijn vele manifestaties. China is niet langer de monolithische samenleving die het vroeger was. De veranderingen zijn dan ook enorm”. Vervolgens stelde hij verder dat “’China: Grain to Pixel, 1980 to today’ de vitaliteit van de jonge generatie Chinese fotografen toont”, en bovendien een “nieuw begin is” voor de kunstfotografie in China. De heer LIU en mevrouw Smith boden de aanwezige gasten daarop de mogelijkheid op een begeleide rondleiding van de tentoonstelling, en waren zo vriendelijk om de verschillende vragen van het aandachtige publiek te beantwoorden.

De rondleidingen werden gevolgd door een walking dinner-buffet met Chinese specialiteiten, waarbij de gasten de tentoongestelde werken verder bespraken. Bovendien konden de aanwezigen gezien het stralende weer genieten van onze “philosophers garden”!

De tentoonstelling “China: Grain to Pixel, 1980 to today” is te bezichtigen in het Chinees Cultureel Centrum tot en met 10 september 2016.

Openingsuren

Maandag to woensdag

09:30 – 20:00

Donderdag en vrijdag

09:30 – 18:00

Gratis toegang