Opening van de tentoonstelling “China Style”

Afgelopen dinsdag vond in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel de opening plaats van de tentoonstelling “China Style”. Voor de gelegenheid waren de Chinese Ambassadeur voor België Zijne Excellentie QU Xing, de Directeur van de Academie voor Kunst en Design in Tsinghua University Dr. ZHAO Chao en de artieste Silvia BAUER aanwezig om de tentoonstelling met als thema “Erfgoed-Innovatie-Integratie” in te huldigen.

In de loop van de avond op dinsdag 15 maart werd de tentoonstelling “China Style” ingehuldigd in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel, in de aanwezigheid van Zijne Excellentie QU Xing, Ambassadeur van de Volksrepubliek China in België; YAN Zhenquan, de Directeur van het Centrum; Dr. ZHAO Chao, Directeur van de Academie voor Kunst en Design in Tsinghua University; en Silvia BAUER, een Belgische artieste die beeldhouwkust studeerde aan de Academie voor Fijne Kunsten te Watermael-Bosvoorde. LI Jianmin, Minister Counselor voor de Chinese Missie bij de EU, en XIANG Shihai, Cultureel Counselor voor de Chinese Ambassade in België, vereerden de opening tevens met hun aanwezigheid. Bovendien waren er nog heel wat andere aanwezigen die graag ingingen op de uitnodiging van het Centrum.

Het Chinees Cultureel Centrum organiseert de tentoonstelling “China Style” in samenwerking met het Bureau voor Externe Culturele Relaties van het Ministerie voor Cultuur van de Volksrepubliek China  en de Administratie voor Cultuur, Sport en Toerisme van het Shenzhen Stadsbestuur, en in partnerschap met de Academie voor Kunst en Design in Tsinghua University en de Nationale Basis voor Internationale Cultuurhandel (Shenzhen). De artieste Silvia BAUER sprak de aanwezigen ter gelegenheid van de opening toe: “Deze ruime tentoonstelling reflecteert een voortdurende creativiteit, zowel in het ontwerp als in de uitvoering. Bovendien geeft het een compleet overzicht weer van alle omwentelingen die China ons vandaag biedt, zowel in kunst als in design.” Daarenboven stelde Zijne Excellentie QU Xing dat de werken van de nieuwe generatie artiesten een toonbeeld zijn van de openheid van China voor de wereld. Bovendien benadrukte hij het belang van de Chinees-Belgische diplomatieke banden en zei “We blijven werken aan de bilaterale relaties tussen China en België, en cultuur maakt hier deel van uit.”

De tentoonstelling “China Style” wordt de hele maand gehouden en duurt tot en met 31 maart. Bezoekers kunnen de werken van 36 ontwerpers en acht bedrijven verspreid over twee verdiepingen aanschouwen. Zij laten het publiek toe om de creativiteit van een nieuwe generatie Chinese artiesten te ontdekken, doorheen deze tentoonstelling met als thema “Erfgoed-Innovatie-Integratie”, wat kenmerkend is voor de transitie van “Made in China” naar “Created in China” (letterlijk: “Gemaakt in China” naar “Gecreëerd in China”).