Opening van de tentoonstelling « Dynamic Life – Rainbow Colors »

Van 25 mei tot en met 9 juni organiseert het Chinees Cultureel Centrum de tentoonstelling Dynamic Life – Rainbow Colors », een project van de Chinese artiest Zhou Changxin dat maar liefst tien jaar geduurd heeft. Om de start van dit erg speciale evenement  te vieren vond op dinsdag 24 mei een officiële opening plaats, in aanwezigheid van mijnheer Zhou zelf en een selectie prominente aanwezigen. De World Tour Exhibition van de artiest hield reeds halt in Duitsland, Italië en Frankrijk. Brussel is de vierde stopplaats van deze tentoonstelling, die 40 kunstwerken met olieverfschilderijen « Zhong Cai » en kleurrijke porseleinschilderingen « Hoi Cai Ci » verzamelt.

Na een welkomstwoord van directeur Yan nam kunstenaar Zhou het woord om zijn werk en het project te introduceren. Nadat hij het rijke artistieke en culturele erfgoed van België prees, besprak hij tevens de subtiliteiten  van zijn werk. « Porseleinschilderen is vrij moeilijk, het is als balletdansen op een lemmet – tijdens het ovenproces kunnen de kleuren volledig veranderen en het finale resultaat is steeds onvoorspelbaar », aldus Zhou.

« De techniek van mijnheer Zhou creëert ruimte voor geluk, voor onverwachte uitkomsten, voor onzekerheden en misschien zelfs voor een hogere macht die ons allen overstijgt. Kunst met een grote « K » heeft geen grenzen », zo stelde de heer Eric DEGUIDE, prefect van de Emile Jacqmainschool in Brussel tijdens het evenement.

Ongeveer 60 gasten genoten van de vernissage en mochten de tentoonstelling in voorvertoning bezoeken. Onder de hooggeplaatste genodigden waren de heer Rik Daems, Belgisch Senator en oprichter van een China-België Investeringsfonds; de heer Li Jianmin, Minister-Counselor bij de Chinese Missie tot de Europese Unie; de heer Patrick Nijs, voormalig Ambassadeur van België in China; de heer Wang Chao Wen, Directeur van het Europese Hoofdkwartier van het Xinhua Nieuwsagentschap en de heer YE Bing, vertegenwoordiger van de China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) in België.

De tentoonstelling blijft geopend tot en met 9 juni 2016.

Tentoonstelling « Dynamic Life – Rainbow Colors », Zhou Changxin’s World Tour Exhibition

Van 25.05 tot en met 09.06.2016
Chinees Cultureel Centrum
Gratis toegang

Openingsuren
Maandag tot en met woensdag
09:30 – 20:00
Donderdag en vrijdag
09:30 – 18:00