Opening van « The Pictorial Exhibition of Ancient Chinese Philosophers & Amazing Shanghai Photo Exhibition »

Gisteravond kreeg het Chinees Cultureel Centrum speciaal bezoek van een delegatie van het Shanghai Stadsbestuur voor de officiële inauguratie van de « Schilderijententoonstelling van Oude Chinese Filosofen & de Amazing Shanghai Fototentoonstelling ». De tentoonstelling is open voor het publiek tot en met 12 juli, dankzij de steun van heel wat partners, waaronder de Ambassade van China in België, het Informatiebureau van de Stad Shanghai, de Shanghai Stadsadministratie voor Cultuur, Radio, Film en Televisie, de Shanghai International Culture Association en vele anderen.

De heer Chen Jingxi, vicedirecteur van het Informatiebureau van de Stad Shanghai, nam het woord om de tentoonstelling in te leiden. Daarbij zette hij de bijzondere en voordelige relatie tussen Shanghai en België in de verf, dit tegen de achtergrond van de festiviteiten voor de 45ste verjaardag van de diplomatieke relaties tussen China in België. De heer Kempeneers, COO van AWEX, gaf tevens een toespraak die de nadruk legde op het belang van kunst en cultuur in de uitwisselingen tussen beide landen.

Een van de tentoongestelde artiesten, de heer GUO Defu, woonde het evenement bij. Zijn werk, dat heel wat Chinese filosofen – en in het bijzonder Confucius – ilustreert, werd dan ook geprezen door het aanwezige publiek en de officiële genodigden, waaronder de heer Michel Kempeneers en de heer Jean-Claude de la Royère, Directeur van de tentoonstellingen in het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal. De Ambassadeur van China in België, H.E. De Heer Qu Xing, kon het evenement niet bijwonen maar gaf toch zijn gelukwensen door aan het Chinees Cultureel Centrum : « Deze tentoonstelling zal Belgen en Europeanen de kans geven om meer te leren over de Chinese cultuur, wat voor iedereen een verrijking kan zijn. Ik wens dit initiatief veel succes en wil het Chinees Cultureel Centrum oprecht bedanken om deze prachtige tentoonstelling te organiseren ».

Om de openingsceremonie af te sluiten schonken het Informatiebureau van de Stad Shanghai, de Shanghai International Culture Association en de artiest zelf de allereerste editie van GUO’s boek « Een Geïllustreerde Biografie van Grote Filosofen » aan het Chinees Cultureel Centrum, het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal en het Confuciusinstituut in Brugge.

De tentoonstelling is geopend tot en met 12 juli 2016

Gratis ingang – Openingsuren
Van maandag tot en met woensdag
9.30 – 20.00
Donderdag en vrijdag
9.30 – 18.00