2023 China Ice & Snow Tourism Overseas Promotion Season

Het 2023 China Ice & Snow Tourism Overseas Promotion Season presenteert de cultuur en de verhalen over ijs en sneeuw in China: Heilongjian, Xinjiang, Shanxi, Binnen-Mongolië, Liaoning…

De rotstekeningen in de Altay-regio in Xinjiang voeren ons tienduizenden jaren terug naar het Boven-Paleolithicum, toen de eerste skiërs in de menselijke geschiedenis verschenen. Oude mensen flaneerden voorbij op met bont bedekte ski’s met houten stokken in de hand en hun prooi achter zich gebonden.

Voor de meeste mensen zijn ijs en sneeuw bronnen van vermaak, terwijl schrijvers en dichters diepere gevoelens koesteren ten aanzien van deze twee elementen. “Ik ben gekomen om na te denken te midden van de vallende regen en sneeuw” is een regel uit de beroemde poëzie van Cai Wei, waarin sneeuw wordt geassocieerd met de emotie van het terugkeren van een expeditie. In Qinyuanchun: Sneeuw, drukte de dichter grote ambitie uit met de woorden: “Noordelijk landschap, duizenden kilometers ijs en drijvende sneeuw.”

Na een reis door de geschiedenis kunnen we het enthousiasme van de mensen voor ijs en sneeuw in het huidige China nog steeds zien. Hier, gedreven door integratie en innovatie, bloeien toerisme, kunst, sport en ander entertainment gerelateerd aan ijs en sneeuw in verschillende sectoren.

Wij nodigen u uit om onze tentoonstelling te verkennen en de schoonheid van ijs en sneeuw in het noorden van China te ontdekken!