4th EU-China Film Festival – Bangzi Melody

Deze zwart-witfilm speelt zich af in een dorp in het noorden van China tijdens de periode na de Culturele Revolutie. Op welke manier heeft de geheime geschiedenis van dit dorp een invloed op de verschillende gebeurtenissen die zich hier voordoen?

Bangzi Melody 村戏 (2017)

8 oktober 2018 OV + Engelse ondertitels
18:30

Locatie : Chinees Cultureel Centrum in Brussel
Duur: 99 min
Categorie: Drama
Regisseur: ZHENG Dasheng

Synopsis
Het einde van de Culturele Revolutie betekende ook het begin van de privatisering van grote delen van China. Tijdens de winter van 1982 vraagt partijsecretaris WANG de inwoners van een dorp in het noorden van China om de klassieke Bangzi Opera “Beating Princess” voor te bereiden. Oom LU, een operacoach, vraagt YANG Zhigang om de rol van de Prins te vertolken, maar oom LU’s dochter LU Xiaofen gaat hier niet mee akkoord. Haar prins op het witte paard is namelijk WANG Shuman, de zoon van de gekke KUI. Gekke KUI heeft de pindaplantages gedurende tien jaar bezet en dit vormde een heikel punt in de hervorming van het land. Hoe zullen al deze gebeurtenissen uitdraaien?

Trailer

 

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.

Het EU-China Film Festival & EU-China Youth Film Festival zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.