Activiteiten voor Chinees Nieuwjaar

Om het Chinees Nieuwjaar te vieren organiseert het Chinees Cultureel Centrum van 30 januari tot en met 28 februari een tentoonstelling over Chinese papierknipkunst, en op 30-31 januari de Songjiang Folk Culture Experience Days. Dit evenement wordt gesponsord door de stedelijke administratie van Shanghai voor Cultuur, Radio, Film & TV en het Chinees Cultureel Centrum te Brussel, en wordt geco-organiseerd door de Shanghai Songjiang administratie voor Cultuur, Radio, Film & TV, de Shanghai Yangpu administratie voor Cultuur, Shanghai Animation Publishing & Media Company Limited en het Shanghai Comic Center. Doorheen hun verschillende workshops en optredens zal het publiek in België en Europa het belangrijkste Chinese festival met eigen ogen kunnen aanschouwen !

U zult ondergedompeld worden in de vrolijke en feestelijke sfeer van het Chinees Nieuwaar ! Kom dus “kijken”, “luisteren” en “deelnemen”, aan de talloze activiteiten !

Gelieve in acht te nemen dat deelname aan het evenement op 30 januari enkel op uitnodiging mogelijk is.

Wat valt er te zien ?
U kunt de tentoonstelling met Chinese papierknipkunst, afdrukken, Nieuwjaarschilderingen en stripalbums bekijken. Zo zullen 40 papiersnijwerken, vier afdrukken, vier Nieuwjaarschilderijen en 200 stripalbums vertoond worden. Het lijdt dan ook geen twijfel dat deze schitterende Chinese kunstwerpen u een beter en dieper inzicht zullen geven in de schoonheid van de traditionele Chinese cultuur !

Wat valt er te horen ?
U kunt genieten van de de elegante en melodieuze muziek van snaarinstrumenten uit de regio ten zuiden van de Yangtze-rivier, en het dynamische geluid van windinstrumenten. Met de erhu, dulcimer, guqin, xiao, pipa, bamboefluit en andere typische Chinese muziekinstrumenten zal de Xingjin Symphonic Band van de Shanghai Kongjiang High School beroemde Chinese klassieke muziek spelen, waaronder Farewell songs at Yangguang Pass, Hilarious Joy, en Blooming Flowers and Full Moon, evenals Alouettei, een erg populair lied in België.

What’s to do?
Daarnaast staan er ook heel wat boeiende activiteiten te wachten waaraan u kunt deelnemen ! Wat zou u er bijvoorbeeld van denken om deegfiguurtjes of afdrukken te leren maken, of een poging te doen tot kalligrafie en Chinese schilderkunst ?

Wij kijken er reeds uit om u op dit culturele festival te verwelkomen, en het Chinees Nieuwjaar op 30-31 januari samen met u te vieren !

Agenda van de activiteiten voor Chinees Nieuwjaar

 • Zaterdag 28 januari : Chinees Nieuwjaarparade en show in Brussel
  Tijdstip: 14:00-18:00
  Locatie: Vertrek van de Grote Markt om 14u00 -> Muntschouwburg -> Anspachlaan -> Aankomst en show op het Beursplein
 • Zondag 28 januari: Chinees Nieuwjaarparade en show in Dinant
  Tijdstip: 14:00-18:00
  Locatie: Stadscentrum van Dinant
 • Maandag 30 januari: Chinese Nieuwjaarsactiviteiten (enkel op uitnodiging)
 • Dinsdag 31 januari: Chinese Nieuwjaarsactiviteiten
  Tijdstip: 19:00-21:30
  19:00: klein orkest en workshops in Chinese kunstnijverheden
  19:00-21:30: Cocktailreceptie / papierkniptentoonstelling / workshops in Chinese kunstnijverheden / documentaire
  Locatie: Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Het programma en de activiteiten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.