Chinees Nieuwjaarparade in Brussel !

 « De Chinees Nieuwjaarparade 2017 houdt zijn tweede editie in Brussel, georganiseerd door de Chinese Ambassade in België, het Brusselse Stadsbestuur en de Chinese gemeenschap in België, en wordt gesponsord door het Chinees Cultureel Centrum te Brussel en Chinese bedrijven, waaronder ZTE, COSCO Shipping Lines en Anbang Group De eerste editie van de parade, in februari 2016, trok meer dan tienduizend aanwezigen aan die vol enthousiasme deelnamen ! » (van de website van de Chinese Ambassade in België).

Kom en maak deel uit van de kleurrijke en originele festiviteiten voor het Chinees Nieuwjaar !

Programma :
Zaterdag 28 januari tussen 14u en 18u
De parade gaat van start om 14u op de Brusselse Grote Markt. Het traject ziet er als volgt uit : Grote Markt – Muntplein – Anspachlaan – Beurs (zie hier:  http://be.china-embassy.org/eng/sghd/t1429397.htm). Voor de gelegenheid zal ook Manneken Pis in een traditionele Chinese outfit uitgedost zijn. Het einde aan de Beurs zal een hoogtepunt zijn, met een aantal briljante culturele en artistieke optredens ! De deelnemers aan de parade omvatten lokale Chinese en Belgische artiesten, maar ook kunstgezelschappen uit Shanghai en Shenzhen, met in totaal 1000 performers.

Op uitnodiging van het Stadsbestuur van Dinant, zal de Chinees Nieuwjaarparade 2017 ook nog plaatsvinden in Dinant op 29 januari 2017.

We kijken er reeds naar uit om u in Brussel of Dinant te moeten, en om deze belangrijke periode van het jaar samen te vieren !

Officiële aankondiging op de website van de Chinese Ambassade