Het BRICS Film Festival – Brazilian Dag

Vijf dage, vijf landen: het Chinees Cultureel Centrum in Brussel neemt u mee op een reis rond de wereld! Ontdek films uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika vanaf 5 tot en met 9 september ter gelegenheid van het BRICS Film Festival. Geen visum nodig, maar sit back, relax en geniet van een intense cinema-ervaring!

Omwille van veiligheidsredenen kunnen wij slechts 100 gasten per film voor dit evenement verwelkomen. Een inschrijving is niet mogelijk voor de vertoning, waardoor de verdeling van plaatsen zal gebeuren op basis van het “first come, first serve”-principe. Wij danken u voor uw begrip.

De films worden ondertiteld of gedubd in het Engels.
5 september om 18u30

O Palhaço
(De Clown)
door Selton Mello (2012)
90min

Vader en zoon, Valdemar en Benjamin, vormen het bekende clownsduo Puro Sangue (Puur Bloed) en Pangaré. Ze reizen samen doorheen het Braziliaanse platteland met het circusgezelschap “Esperança” (Hoop). Benjamin, die geen identiteitsdocumenten, verblijfsbewijs of rijksregisternummer heeft, gaat door een crisis. Hij gelooft niet langer in zijn roeping als clown en heeft andere ambities. Hij verlaat het gezelschap om zijn dromen na te jagen.

Xingu
door Cao Hamburger (2012)
103min

In de Jaren 1940 beslissen de drie Villas-Bôas broers om een groot avontuur te beginnen en zich in te schrijven voor de Roncador-Xingu Expeditie doorheen Centraal-Brazilië. De saga begint met het oversteken van de “Rio das Mortes”, en al snel nemen de broers de leiding van de expeditie. Bovendien geraken ze betrokken in de verdediging van de inheemse bevolking en hun diverse culturen, waarbij ze alles opschrijven in een dagboek gedoopt “de mars naar het westen”. Deze film, geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, toont de creatie van het Xingu National Park, een natuurreservaat met de grootte van België.

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!