Het BRICS Film Festival – Chinese Dag

Vijf dagen, vijf landen: het Chinees Cultureel Centrum in Brussel neemt u mee op een reis rond de wereld! Ontdek films uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika vanaf 5 tot en met 9 september ter gelegenheid van het BRICS Film Festival. Geen visum nodig, maar sit back, relax en geniet van een intense cinema-ervaring!

Omwille van veiligheidsredenen kunnen wij slechts 100 gasten per film voor dit evenement verwelkomen. Een inschrijving is niet mogelijk voor de vertoning, waardoor de verdeling van plaatsen zal gebeuren op basis van het “first come, first serve”-principe. Wij danken u voor uw begrip.

De films zijn in het Engels met Chinese ondertitels
8 september om 18u30

我们诞生在中国
(Born in China) (letterlijk “Geboren in China”)
In Engels met Chinese ondertitels
door Lu Chuan (2016)
80 min

“Born in China” volgt de avonturen van drie dierenfamilies – de majestueuze panda, de verstandige gouden meerkat en de ongrijpbare sneeuwluipaard. Deze film, met adembenemende beelden, verkent een onmetelijke vlakte op de vleugels van een Chinese kraanvogel, en toont daarbij op een opmerkelijk intieme manier familiemomenten van de dieren, die voor het eerst op film werden vastgelegd.

咱们结婚吧
(Let’s get married) (Letterlijk “Laten we trouwen”)
door Liu Jiang (2015)
127 min

Wenwen, de eigenares van een bruidsboetiek, verlangt ernaar om haar ware Jacob te vinden, en om in een van haar prachtige bruidsjurken te huwen. Yi Wen, een violiste, twijfelt over haar verloving nadat ze een mysterieuze man ontmoet in het buitenland. Lei Xiao, een medewerkster op de luchthaven, probeert haar vriend – een piloot – te overtuigen om in het huwelijksbootje te stappen. En Hai Xin, een succesvolle zakenvrouw, bevindt zich in een gebroken huwelijk en wordt onverwacht zwanger. Let’s Get Married volgt de hectische levens van vier koppels, en toont daarbij op iconische wijze hun verlangen naar liefde en hun droom om die speciale persoon te vinden aan wie ze het jawoord willen geven.

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!