Het BRICS Film Festival – Indian Dag

Vijf dagen, vijf landen: het Chinees Cultureel Centrum in Brussel neemt u mee op een reis rond de wereld! Ontdek films uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika vanaf 5 tot en met 9 september ter gelegenheid van het BRICS Film Festival. Geen visum nodig, maar sit back, relax en geniet van een intense cinema-ervaring!

Omwille van veiligheidsredenen kunnen wij slechts 100 gasten per film voor dit evenement verwelkomen. Een inschrijving is niet mogelijk voor de vertoning, waardoor de verdeling van plaatsen zal gebeuren op basis van het “first come, first serve”-principe. Wij danken u voor uw begrip.

De films worden ondertiteld of gedubd in het Engels.
7 september 2017 om 18u00

3 idiots
door Rajkumar Hirani (2009)
171 min

De twee vrienden Raju en Farhan beginnen aan de zoektocht naar een lang verloren vriend, Rancho (Aamir Khan), die hen doorheen gevaarlijke maar prachtige landschappen brengt. Op hun reis halen ze herinneringen op en denken ze terug aan de dagen op de universiteit, wanneer de indrukwekkende vrijdenker Rancho hun levens op een unieke manier veranderde. Deze komedie beroert de gemoederen, met een emotionele strijd tussen Rancho’s romance met de levendige Pia (Kareena Kapoor), en zijn clash met een onderdrukkende mentor, Viru Sahastrabudhhe.

Bhaag Milkha Bhaag
(Run Milkha Run) (letterlijk “Ren Milkha Ren”)
door Rakesh Omprakash Mehra (2013)
189 min

Een biografische film over de “Vliegende Sikh”, Milkha Singh, een wereldkampioen rennen en een olympiër die een persoonlijke tragedie en tumult in zijn leven overwon, tijdens de India-Pakistan scheiding, om een van India’s meest iconische atleten te worden.

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!