Chinese Movie Nights – Documentaires “Feast Along the Silk Road “ A Bite of China: Secrets of the Kitchen

Tijdens de Week van Chinees Immaterieel Cultureel Erfgoed en ter gelegenheid van de tentoonstelling “Feast along the Silk Road”, wil het Chinees Cultureel Centrum in Brussel zowel uw nieuwsgierigheid als uw smaakpapillen prikkelen met twee documentaire-avonden. Waarschuwing: deze documentaires zullen u doen watertanden en doen snakken naar Chinese heerlijkheden.

A Bite of China: Secrets of the Kitchen/舌尖上的中国: 厨房的秘密
(letterlijk : Een beet uit China: Geheimen uit de Keuken)
12/06/2017 Engelse Versie
18u30

Duur:  50 min
Categorie: Documentaire

Synopsis
Naast het voedsel zelf zijn er nog enkele belangrijke zaken: de controle van de temperatuur, ingrediënten, kruiden en de omgang met messen… Wist u dat Chinese koks, in tegenstelling tot hun Westerse collega’s die hun voedsel in verschillende vormen snijden met verschillende snijmaterialen, hun snijwerk doen met slechts één keukenmes, genaamd “Chúdāo 厨刀”? In deze aflevering van A Bite of China zal de Chinese keuken nog veel meer van haar geheimen onthullen!

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!