Chinese Movie Nights – Mark of Youth

Deze moderne film over het leven van tieners in het hedendaagse China toont ons exact hoe uitdagend de “gaokao” of het Chinese toelatingsexamen voor de universiteit is. De “gaokao” staat bekend als een van de moeilijkste toelatingsexamens ter wereld.

Mark of Youth 全城高考 (2013)
12 /02/2018 VO + EN ondertitels
18:30

Duur: 98 min
Categorie: drama, comedy
Regisseur: CHUNG Billy
In de hoofdrollen: FONG Alex, QIAO Qiao, TAN Jiexi, WU Junyu, LU Yi

Synopsis

Dit is een erg hedendaags verhaal over een groep moderne Chinese tieners (en hun ouders) die zich voorbereiden op de langverwachte “gaokao” of het Chinese toelatingsexamen voor de universiteit. De maanden die aan dit examen voorafgaan staan bekend als enkele van de meest stressvolle in de levens van Chinese adolescenten, en de druk die ze krijgen van hun ouders, leerkrachten en leeftijdsgenoten kan niet worden onderschat. Alsof daarmee nog niet genoeg getest wordt, worden de tieners – net als elke andere tiener in de wereld – geconfronteerd met de gemeenschappelijke uitdagingen van het opgroeien, het ontwikkelen van een eigen identiteit en het nastreven van hun eigen dromen…

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights  zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!