Chinese Movie Nights – Chinese Operadocumentaires

Voor de laatste week van de tentoonstelling : “Dialogue Across Time and Space – Homage to Tang Xianzu and William Shakespeare” nodigen wij u graag uit om voor een laatste keer te genieten van de schoonheid en de elegantie van Kunqu, en om de grote Mei Lanfang te (her)ontdekken.

Chinese Operadocumentaires

“Kunqu Opera” + “Culturele Ambassadeur: Mr. Mei Lanfang”

10/10 (met FR ondertitels)
DINSDAG 11/10 (met EN ondertitels)
18u30

Categorie : Documentaire
Duur : 1u ( 30min per documentaire )

Samenvatting

Kunqu Opera  (30 min)

Kun Opera, ook « Kunqu » genaamd, is een van China’s klassieke opera’s met een geschiedenis van meer dan 600 jaar oud. Tijdens de Ming- en Qing-dynastieën werd het een van de bekendste Chinese operavormen, die verschillende vormen van andere operavormen beïnvloed heeft in China. Daarom wordt het beschouwd als de « moeder van China’s lokale opera’s »

Culturele Ambassadeur: Mr. Mei Lanfang (30min)

Met een documentairereeks over Chinese opera kunnen we uiteraard niet om China’s Culturele Ambassadeur heen, namelijk Mei Lanfang (1894 tot 1961). Deze docu focust op Mei Lanfangs tour in de Verenigde Staten in 1930. Het was toen de allereerste keer dat Beijing Opera werd uitgevoerd in Amerika.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!