Chinese Movie Nights – Walking to School

Wat als “naar school wandelen” eigenlijk inhoudt dat je op een oude, roestige kabelglijbaan moet rijden over een gevaarlijke rivier…

Walking to School走路上学 (2009)
15/01/2018 Originele Taal + EN ondertitels
18:30

Duur:  82 min
Categorie: drama
Regisseur: PENG Jiahuang, PENG Chen
Met in de hoofdrollen: Hanyu Zhang, Tony Ka Fai Leung, Kenny Lin

Synopsis
Wawa is een zeven jaar oude jongen van de Lisu-minderheid in Yunan, China. Elke dag moeten zijn zus Naxiang en haar vrienden met een oude roestige kabelglijbaan over de gevaarlijke rivier naar school rijden, wat ook ‘liusuo’ genoemd wordt. Wawa is een slim jongentje en is wanhopig om ook een ritje te maken, maar zijn moeder verbiedt hem om zelf de rivier over te steken. Op een dag beslist Wawa echter om helemaal alleen de kabel over de rivier te nemen, en er de school van zijn zus te bezoeken, wat hem de ogen opent.  Zijn verboden uitstapjes naar de school worden een dagelijkse gewoonte, tot zijn zus Naxiang een dodelijke val van de kabelglijbaan maakt.

Ondertussen doet een nieuwe jonge leerkracht uit de stad een stage in de school, en ze beseft het belang ervan om de kinderen aan de andere kant van de rivier een kans te geven om veilig naar school te gaan. Ze beslist om dit probleem aan te vechten.

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!