Festiviteiten voor het Mid-Herstfestival: Peking Opera Concert van Oude Chinese Poëzie

Het Mid-Herstfestival komt eraan! Voor deze speciale gelegenheid ontvangt het Chinees Cultureel Centrum “Walking in the Moonlight”, een prachtig concert dat oude Chinese poëzie combineert met Jingju (Beijing Opera).

Gedurende duizenden jaren drukte de Chinese bevolking haar emoties uit doorheen de metafoor van de heldere maan aan een uitgestrekte hemel. Talloze gedichten die de maan bewonderen, vieren en aanbidden, werden vaak gelezen en geciteerd doorheen generaties, waarbij een unieke Mid-Herfstcultuur tot stand kwam… Deze nationale feestdag, die ook bekend staat als het Maanfestival, vindt plaats op de 15de dag van de 8ste maand van de maankalender, wanneer de maan op zijn volst staat. Het is een moment van gezelligheid, delen en samenzijn met de familie. Het is daarnaast ook het seizoen van de traditionele, onontbeerlijke heerlijkheden van het Mid-Herfstfestival: de beroemde zoete en/of hartige ronde maancakes!

Om deze gelegenheid te vieren is het Chinees Cultureel Centrum in Brussel verheugd om u uit te nodigen naar “Walking in the Moonlight”, een gewaagde combinatie van Peking Opera en oude poëzie door het Shanghai Jingju Theatergezelschap, dat alle charmes en de geest van de traditionele Chinese cultuur met zich meebrengt. Dit muziektheateroptreden zal een bloemlezing brengen van beroemde meesterwerken, waaronder “An Old and Bright Moon” van Li Bai (701 – 762 n.C.), poëet van de Tang-dynastie; werken uit The Book of Poetry (11de tot 6de eeuw v.C.) en poëet Su Dongpo (1037 – 1101 n.C.) en veel meer.

Walking in the Moonlight, een Peking Opera Concert van Oude Chinese Poëzie, vindt plaats op woensdag 4 oktober om 19u00 in het Chinees Cultureel Centrum. Ingang is gratis; door het beperkte aantal zitplaatsen is inschrijven echter noodzakelijk:

Inscription

Daarna wordt de maand oktober gewijd aan Chinese opera met de “Peking Opera Art Show”, een tentoonstelling georganiseerd in het Centrum van 4 tot en met 25 oktober.

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!