Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Kom het Chinees Nieuwjaar 2016 vieren in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel. Tijdens drie opeenvolgende dagen zullen tal van activiteiten (waaronder kunst- en ambachtworkshops) en optredens gehouden worden in het Centrum om het Jaar van de Aap in te luiden.

Het Chinees Nieuwjaar – of Lentefeest – is de belangrijkste traditionele feestdag in China en voor alle Chinese gemeenschappen wereldwijd. Dit festival is de tijd voor Chinese families om bij elkaar te komen, samen te genieten van een heerlijke maaltijd, traditionele Chinese shows te bekijken, vuurwerk af te steken en nog veel meer! Volgens de legende zou een woest monster, genaamd Nian, op oudejaarsavond uit de bergen naar beneden komen om mensen te eten. Om zichzelf te beschermen tegen het kwade monster lieten de dorpsbewoners voetzoekers knallen en bedekten ze hun huizen met rode spandoeken, kleuren en geluiden die het monster zouden afschrikken.

Op 8 februari 2016 begint het jaar van de (vurige) Aap. De aap bekleedt de 9de plaats van de 12 dieren in de Chinese dierenriem. Hij is slim, nieuwsgierig, vindingrijk, enthousiast en heeft een talent in zakendoen.

We nodigen u graag uit om het Chinees Nieuwjaar te vieren in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel, en deel te nemen aan onze activiteiten. Gedurende drie dagen zal het Centrum u een ruime waaier aan activiteiten aanbieden, waaronder Chinees breien, papierknippen, een demonstratie in het knutselen van Chinese lampen, kalligrafie en de kunst van ‘gedaanteveranderingen’ of Bian Lian, wat typisch gedaan wordt tijdens een voorstelling van Sichuan opera.

Het evenement programma:

programme