Chinese Movie Nights – Special Documentary Screenings – The Kung Fu Shaolin (1 & 2)

In het kader van het 2de China Arts Festival in the EU worden de traditionele Chinese Movie Nights voor 4 opeenvolgende weken omgetoverd tot de Chinese Documentary Nights. Het speciale programma aan documentaires voor de maand november biedt een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle documentaires, die elk een verschillend aspect van de Chinese cultuur belichten : kung fu, porselein, gastronomie enzovoort.

Elke maandag- en woensdagavond tot en met 23 november wordt gewijd aan de vertoning van een documentaire met Engelse ondertiteling, voor een diepgaande ontdekking en een beter begrip van het onderwerp die dag ! Vind hier het volledige programma van de Chinese Documentary Nights.

Zoals gewoonlijk begint de vertoning om 18u30 en is de toegang volledig gratis, maar we willen u vriendelijk verzoeken om u hiervoor in te schrijven per mail naar info@cccbrussels.be of telefonisch naar 02/704.40.20.

Volg de facebookpagina of bezoek de website voor meer informatie over het China Arts Festival in the EU en de rest van het Festivalprogramma !

The Kung Fu Shaolin (afleveringen 1 en 2)
Engels, geen ondertitels
7 november 2016
18u30

Samenvatting

« Alle Kung Fu komt voort uit de Shaolin gevechtskunsten ». Als belangrijk onderdeel van de Chinese Kung Fu is Shaolin Kung Fu niet enkel de gevechtskunst met een grotere invloed op andere disciplines en diegene met de langste geschiedenis, maar het is bovendien een belangrijk symbool van de culturele uitwisselingen tussen China en andere landen.

De vijf afleveringen van « The Kung Fu Shaolin » werden gezamenlijk geregisseerd door Henan Television en CCTV, en zijn de eerste reality-documentaires over Shaolin Kung Fu, waarin men de huidige situatie van deze gevechtskunst in China beschrijft. De reeks documentaires werd uitgezonden op de belangrijkste CCTV-zenders in China.

Aflevering 1 – « De Stunt »
« De Stunt » gaat over de hedendaagse combinatie van traditionele Kung Fu stunts met moderne technieken van de Shaolin-monniken. Bij deze eerste ontmoeting met Shaolin-monniken krijgt de kijker een dieper begrip van de kernwaarden en hoofdfilosofie van de Shaolin Kung Fu.

Aflevering 2 – « Het Geheim »
« Het Geheim » toont en verklaart de vele takken van de Shaolin Kung Fu. Zo krijgt de kijker uitgelegd waarom sommige van de oudste geheimen uit de Kung Fu in feite diepgeworteld zijn in Chinese volkswijsheden.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze facebookpagina om op de hoogte te blijven !