Speciaal Chinese Movie Nights – Lotus Lantern

Na het Brussel Stripfestival (www.fetedelabd.be), waar het Chinees Cultureel Centrum de China-stand in het Internationaal Paviljoen mee organiseerde, bieden we u een speciale filmvertoning van Chinese animatiefilms om het seizoen opnieuw te beginnen!

Gedurende twee weken ontdekken we een aantal meesterwerken van Chinese animatiefilms uit verschillende periodes. We beginnen met een klassiek verhaal over moed en liefde, Lotus Lantern, dat gebaseerd is op een Chinese mythe met dezelfde naam.

Lotus Lantern (1999)

05/09 (FR ondertitels)
07/09 (EN ondertitels)
18u30

Categorie : Animatiefilm
Duur : 1u20min
Regisseur : CHANG Guangxi
Hoofdrollen (stemacteurs): JIANG Wen, XU Fan, CHEN Peisi, NING Jing

Samenvatting
De godin Sanshengmu wordt verliefd op een sterveling, genaamd Liu Yanchang. Hoewel hun liefde eigenlijk verboden is, treden ze toch in het huwelijk en krijgen zij een zoon met de naam Chenxiang. Om het koppel te straffen beslist de god Erlangshen om Liu Yanchang te doden, maar Sanshengmu slaagt erin te ontsnappen. Nadat Chenxiang opgroeit worden hij en zijn moeder gekidnapt en gevangen genomen door Erlangshen. Chenxiang belandt in een heus avontuur om Erlangshen te verslaan met de magische Lotuslantaarn van zijn moeder. Zal hij erin slagen om zijn moeder van het kwaad te bevrijden?

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!