Qigonglessen gaan verder in september !

De Qigong Gezondheidslessen zullen in september opnieuw beginnen in het Chinees Cultureel Centrum. De Qigonglessen zullen hervatten op 7 en 14 september, met twee gratis oefenlessen, tot december 2016.

Bent u benieuwd wat Qigong is en wat het kan bijdragen aan uw dagelijks leven ? Kom en volg de les van onze leerkracht, mevrouw Christine Heuze van de Belgische Health Qigong Federatie, elke woensdag van 12u30 tot en met 13u30.

Qigong is een dagelijkse therapie en wordt in het algemeen al staande op dezelfde plaats uitgeoefend, individueel of in groep. Door langzame, vloeiende en harmonieuze bewegingen te maken stromen het bloed en de energie in het gehele lichaam. Het basisidee is dat zowel energie als bloed niet circuleren in gebieden van het lichaam waar een blokkering zit, waardoor men kans maakt om ziek te worden. De bewegingen worden gecombineerd met verschillende types van ademhalen, terwijl de geest (of de gedachten) gefocust zijn op bepaalde lichaamsbewegingen.

De oefeningenreeksen stammen uit een lange therapeutische traditie van Chinese geneeskunde. Het is daarom belangrijk om de bewegingen vloeiend en exact uit te voeren en om de ademhaling aan te passen zodat de kleinste gewrichten losgemaakt worden, waarbij het gewicht van het lichaam harmonieus verdeeld wordt om stress en spanning los te laten.

In China wordt Qigong elke dag beoefend in parken en een aantal ziekenhuizen. Het kan beoefend worden door iedereen op elke leeftijd, ongeacht iemands fysieke conditie. De werkwijze respecteert het lichaam en zal het langzaam helen, stress wegwerken en vriendschappen doen ontstaan tussen beoefenaars, waarbij het ook de geest zal openstellen voor andere culturen.

De kostprijs voor 12 lessen bedraagt 100€. Een inschrijving is noodzakelijk, ook om de twee oefensessies van 7 en 14 september bij te wonen, voor de eerste officiële les van 21 september.

Opmerking : de lessenreeks zal enkel van start gaan met een minimum van 8 studenten en een maximum van 20 studenten.

Download het inschrijvingsformulier hieronder en zend het volledig ingevuld terug naar training2@cccbrussels.be om u te registreren.

 Qi Gong class – Registration form-sept 2016