Gelukkig Chinees Nieuwjaar ! Tentoonstelling van Chinese papierknipkunst

Het Chinees Cultureel Centrum nodigt u uit om de complexe schoonheid van de papierknipkunst te ontdekken, een van China’s oudste traditionele volkskunsten !

Tijdens het Chinees Nieuwjaar is het voor de Chinezen traditie om ramen, muren, deuren en lantaarns te versieren met papierknipkunst. De gesofisticeerde patronen van deze fijn ontworpen werkstukjes zorgen voor een feestelijke sfeer tijdens het festival, en worden eveneens gebruikt bij andere gelegenheden zoals huwelijken, verjaardagsfeestjes of verschillende andere belangrijke ceremonies. Het gebruikte papier is gewoonlijk rood van kleur, en staat symbool voor geluk ! De patronen zijn dan ook erg divers, en kunnen abstract zijn, bloemvormig, religieus of verbeelden situaties van het alledaagse leven.

De oude kunst van papierknippen is extreem populair in China, en voor veel Chinezen belichaamt het zowel de schoonheid van het leven als de schoonheid van kunst. Bovendien werd het opgelijst als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid in 2009.

De « Gelukkig Chinees Nieuwjaar ! Tentoonstelling van Chinese Papierknipkunst » zal 28 meesterwerken in het papierknippen tentoonstellen, en daarmee eer betuigen aan China’s tradities, maar ook de ontwikkeling van de Chinese maatschappij en zelfs een aantal creatieve en visionaire ideeën showcasen. Mis deze uitzonderlijke tentoonstelling dus niet !

Gelukkig Chinees Nieuwjaar ! Tentoonstelling van Chinese Papierknipkunst 
Van 30 januari tot en met 29 februari 2017
Van maandag tot en met vrijdag, volgens de openingsuren van het Centrum