Chinese Movie Night – Police Diary

Zou je het risico nemen om het dagboek van een onbekende man te lezen? Misschien zou je nieuwsgierig worden indien je wist dat die man een toegewijde politiecommissaris was, die de meest angstaanjagende dingen heeft meegemaakt …

Police Diary 警察日记 (2013)

26/03/2018 OV + Engelse ondertitels

18:30

Plaats: Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Duur:  110 min

Categorie: misterie, misdaad, horror, drama

Regisseur: NING Ying

In de hoofdrollen: WANG Jingchun, CHEN Weihan, SUN Liang

Synopsis

Hao Wanzhong, een politiecommissaris in Binnen-Mongolië, sterft op 41-jarige leeftijd. Een journalist van het Xinhua News Agency beslist om zijn familie en colega’s te interviewen. Hieruit blijkt dat hij een ijverige en verantwoordelijke politiecommissaris was. Tijdens zijn 17 jaar lange carrière, schreef Hao 17 dagboeken. Hierin werden zijn onderzoeken, dagelijkse leven en persoonlijke gedachten al sinds zijn eerste zaak neergeschreven, alsook zijn ervaringen met onopgeloste zaken. De dagboeken geven een inzicht in zijn persoonlijke bettrokenheid en gevoel van onmacht als politiecommissaris. Tijdens zijn leven legde Hao vaak de nadruk op de noodzaak voor een faire en eerlijkse wetshandhaving, dit was volgens hem één van de steunpilaren van een veilige en vredevolle maatschappij.

Trailer

 

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven!

Alle Chinese Movie Nights  zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!