Chinese Zodiac Design Exhibition – Renyin Year of the Tiger

Van maart tot juni wordt de “Chinese Zodiac Design Exhibition” tentoongesteld in het Centrum. Het thema is “Renyin Year of the Tiger”.

Deze tentoonstelling is gesponsord door de Ambassade van de Chinese Volksrepubliek in het Koninkrijk België, het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau and de Shanghai Municipal Administration of Culture and Tourism. De tentoonstelling, georganiseerd door het Chinees Cultureel Centrum in Brussel en het Beijing Overseas Cultural Exchanges Center, werd officieel geopend op 29 maart in Brussel. De openingsceremonie werd bijgewoond door zo’n 30 gasten, waaronder dhr. Bernard DEWIT, Voorzitter van de Belgische-Chinese Kamer van Koophandel, en andere Belgische vertegenwoordigers.

De Chinese horoscoop is een belangrijk deel van China’s traditionele cultuur en heeft veel kunstwerken geïnspireerd. Het Centrum organiseerde al eerder een tentoonstelling over de Chinese horoscoop in 2019. Nu gaan we verder op hetzelfde elan met de huidige tentoonstelling, die geselecteerde werken uit de Global Zodiac Design Competition tentoonstelt. Het doel is om wederzijds leren en culturele uitwisseling te stimuleren.

De “Chinese Zodiac Design Exhibition” bezichtigen in het Centrum kan op dinsdagen en vrijdagen tussen 10:00 en 16:00. Reserveer via e-mail naar info@cccbrussels.be. Bezoekers zonder afspraak kunnen binnenkomen afhankelijk van het aantal bezoekers ter plekke op dat moment. We vragen je om tijdens je bezoek een afstand te bewaren van meer dan 1,5 meter van andere bezoekers.

Wanneer de tentoonstelling afgelopen is (na juni) worden de werken ook gedeeld op de website en sociale media van het Centrum. Ondertussen kan je ook al genieten van de waaier aan culturele producten geïnspireerd door de cultuur rond de Chinese horoscoop in “Happy New Year of the Tiger: Online Exhibition of Chinese Zodiac Design”. Bekijk het hier: