Free Rein of Paint, Celebration for the New Year – Exhibition of Artworks by Cao Bei-an and Zhang Wenhai

Nu het jaar van Ren Yin ten einde loopt, nadert het jaar van Gui Mao. Ter gelegenheid van het nieuwe jaar organiseren de Ambassade van de Volksrepubliek China in het Koninkrijk België en het China Cultural Center in Brussel, de tentoonstelling Free Rein of Paint, Celebration for the New Year van twee Chinese kunstenaars die in België wonen: Cao Bei-an en Zhang Wenhai. De tentoonstelling is een teken om nieuwjaarswensen te sturen naar de overzeese Chinezen in België.

De afgelopen drie jaar hebben de overzeese Chinezen in België de door de pandemie veroorzaakte moeilijkheden overwonnen, zich verheven door solidariteit en optimisme, en de geest van volharding, wederzijdse steun en moed van de Chinese natie getoond, wat een positieve bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de vriendschap tussen China en België.

“Communiceren met kunst maakt het gemakkelijker om met de wereld te communiceren.” Deze tentoonstelling presenteert in totaal 53 schilderijen van Cao Bei-an en Zhang Wenhai, twee uitstekende kunstenaars, om de resultaten van hun toegewijde artistieke verkenning en interculturele creatie van de afgelopen 20 tot 30 jaar te tonen. Hun werken brengen volledig de “道Dao” van de oosterse filosofie, de “意Yi” van de Chinese poëzie en de “韵Yun” van het artistieke ritme over. De twee kunstenaars combineren het westerse “Licht en Schaduw” en “Nieuw en Exotisch” vakkundig, en weerspiegelen niet alleen het Chinese concept maar ook het gemeenschappelijke artistieke streven in zowel China als België. Hun schilderijen maken deel uit van zowel het “Oosten” als het “Westen” maar ook van de wereld.

Datum: 23 december 2022 – 7 januari 2023
Plaats: Chinees Cultureel Centrum in Brussel
Openingstijden: Maandag tot vrijdag 9u30 – 18u
Gratis toegang