“Happy Chinese New Year of the Rabbit” – Exhibition of selected artworks of Belgium Zodiac Design & Creative Contest

De Chinese dierenriem is nauw verbonden met de geslachtscyclus. Twaalf dieren vertegenwoordigen de Chinese dierenriemtekens: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit (of Schaap), Aap, Haan, Hond en Varken. Als integraal onderdeel van de traditionele Chinese cultuur belichaamt deze langdurige Chinese dierenriem volkscultuur de kijk van het Chinese volk op tijd, leven en waarden. Zij vertegenwoordigt de zuivere en eenvoudige levenswijze van het Chinese volk en het diepgaande streven van de Chinese natie naar duurzame ontwikkeling.

Om een nieuw platform te creëren voor culturele uitwisselingen tussen China en België, lanceerde de Chinese ambassade in België een reeks oproepen tot inschrijving voor de Belgium Zodiac Design & Creative Contest in 2022, als een uitnodiging aan het Belgische en Europese publiek dat wil proeven van de Chinese dierenriem en de nieuwjaarscultuur en een frisse wind van vernieuwing wil laten waaien in de dierenriemtradities. Deze wedstrijd krijgt enthousiaste reacties van kunstenaars en publiek in binnen- en buitenland; in één jaar tijd zijn er al twee edities geweest voor het Jaar van de Tijger en het Jaar van het Konijn.

Het is tijd om afscheid te nemen van het oude Jaar van de Tijger en het nieuwe Jaar van het Konijn in te luiden. In de Chinese cultuur staat het dierenriemteken Konijn symbool voor zuiverheid, geluk, vruchtbaarheid, lang leven en geluk. Om onze beste wensen voor het Jaar van het Konijn tot uitdrukking te brengen, toont de tentoonstelling 36 kunstwerken die uit de wedstrijd zijn geselecteerd, waaronder de werken die de juryprijs en de publieksprijs hebben gewonnen.

Datum: vanaf 23 januari 2023
Plaats: Chinees Cultureel Centrum in Brussel
Openingstijden: Maandag tot vrijdag 9u30 – 18u
Gratis toegang