Shanghai Film Week – Adventures of San Mao the Orphan & Feelings of Mountains and Waters

Deze dubbele filmvertoning op de dag na de Chinese nationale feestdag viert de 70e verjaardag van de oprichting van de Volksrepubliek China.

Woensdag 2 oktober om 18u30: OV + EN ondertitels

Adventures of San Mao the Orphan 三毛流浪记 (1949)
Duur: 73 min
Categorie: Komedie, drama
Regisseur: ZHAO Ming, YAN Gong
Hoofdrollen: WANG Longji, GUAN Hongda, LIN Zhen, GAO Yiyun, WANG Yi

Synopsis
Dit is een verfilming van de bekende San Mao strips van ZHANG Leping. De naam van het hoofdpersonage, San Mao, verwijst naar de drie haren op zijn kalende hoofd. Na een nacht op straat zoekt San Mao naar werk waar hij maar kan: hij blinkt schoenen op, raapt vuilnis op van de straten en verkoopt kranten, maar uiteindelijk geeft hij op. Hij plaatst een “te koop”-bord op zijn rug en gaat op zoek naar een koper. Doorheen zijn avonturen verliest hij nooit zijn eerlijkheid en goedheid.

Feelings of Mountains and Waters 山水情 (1988)
Duur: 19 min
Categorie: Kortfilm, animatie
Regisseur: TE Wei, YAN Shanchun, MA Kexun

Synopsis
Deze geanimeerde kortfilm bevat geen dialoog en is daarom geschikt voor publieken van elke taal of culturele achtergrond. De enige geluiden zijn die van de wind of andere natuurlijke elementen. De film wordt beschouwd als een artistiek meesterwerk, aangezien het essentieel een landschapsschilderij in beweging is, dat wordt weergegeven in de “shanshui” schilderstijl. Het won de prijs voor beste geanimeerde film op de Golden Rooster Awards in 1989.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.