Shanghai Film Week

In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is de “Shanghai Film Week” een project van een maand. Het combineert verscheidene kunstvormen, met film als de rode draad die alle onderwerpen samenbindt.

Op 1 oktober viert men de nationale feestdag in China. Dit jaar is het ook de 70e verjaardag van de Volksrepubliek China. Het Centrum heeft voor deze mijlpaal een paar festiviteiten in petto.

In samenwerking met het Shanghai Film Museum komt er een speciale tentoonstelling naar het Chinees Cultureel Centrum in Brussel van 27 september tot 31 oktober. De “Shanghai Film Week” biedt een diepgaande culturele uitwisseling via een waaier van verschillende kunstvormen. Dit project viert ook de verwezenlijkingen van de Shanghai Film Studio, die gevestigd werd in hetzelfde jaar als de oprichting van de Volksrepubliek China.

Er zal een striptentoonstelling zijn, die draait rond San Mao, een van China’s populairste stripfiguren. San Mao was zo geliefd dat de strips verfilmd werden. Twee van deze verfilmingen worden in oktober getoond in het Centrum. Een bijkomende tentoonstelling over filmposters zal deze elementen complementeren en een belangrijk deel van filmcultuur belichten.

Om alles op een rijtje te zetten:

 “The Eternal San Mao” Comics Exhibition
GRATIS TOEGANG
27 september – 31 oktober
Te bezoeken van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum

“The Ingenuity of Film” Film Poster Exhibition
GRATIS TOEGANG
27 september – 31 oktober
Te bezoeken van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum

“Movie on the Sea” Retrospective of Shanghai Film
GRATIS TOEGANG, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.

Filmvertoningen in oktober

Georganiseerd door
Shanghai Film Museum
Shanghai International Culture Association
China Cultural Center in Brussels

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven!