Walter VILAIN & YAO Yizhi: “Melody” Gezamenlijke Tentoonstelling

Kunst is één van de verbazingwekkende manieren om het volledige potentieel van culturen te ontdekken en te delen met het brede publiek. De twee kunstenaars Walter Vilain en YAO Yizhi hebben een ongelooflijke harmonie bereikt in hun kunstwerken, waarbij de geschiedenis van Europese en Chinese culturen samen worden weergegeven op unieke doeken.

Van 29 juni 2018 tot en met 10 september 2018 organiseert het Chinees Cultureel Centrum in Brussel de gezamenlijke tentoonstelling van Walter Vilain & YAO Yizhi: “Melody” ter gelegenheid van de 1ste Editie van de EU-China Kunstdialoog, waarbij een uitzonderlijke selectie van de meest representatieve kunstwerken uit het recente oeuvre van beide artiesten zal worden gepresenteerd samen met opmerkelijke foto’s van dit artistieke duo.

De echte pracht van kunst is dat het geen grenzen kent. Kunst kan verschillende stijlen en culturen verwelkomen en ze op een harmonieuze manier vermengen, waardoor beschavingen verrijkt en kleurrijk worden door wederzijdse uitwisselingen van informatie. Wanneer het Oosten en het Westen elkaar ontmoeten in de schilderkunst ontstaan unieke ontwerpen vanuit artistieke uitwisselingen tussen de Chinese en Europese culturen op een ongeëvenaarde harmonieuze manier.

De twee kunstenaars Walter Vilain en YAO Yizhi delen een passie en smaak voor kunst. Desondanks een verschillende culturele achtergrond heeft dit duo kunst gecreëerd die de prachtige details van hun respectievelijke culturen benadrukt en hun samenwerking nog heeft versterkt. Hun vriendschap is ongetwijfeld de perfecte illustratie van de bloeiende uitwisselingen tussen de Chinese en Europese beschavingen, volledig in de geest van de historische Zijderoute.

Als eerbetoon aan de wederzijdse waardering en vriendschap tussen de twee kunstenaars, houdt het Chinees Cultureel Centrum in Brussel de gezamenlijke tentoonstelling getiteld Walter VILAIN & YAO Yizhi: Melody van 29 juni tot en met 10 september 2018. Deze tentoonstelling zal een uitzonderlijke collectie van de meest representatieve kunststukken uit recente collecties van de kunstenaars tentoonstellen, samen met opmerkelijke foto’s van dit artistieke duo. Twee schilderstijlen zullen worden tentoongesteld, namelijk de Europese olieverf en de Chinese gewassen inkt schildertechnieken. Beide zijn een perfect voorbeeld dat diversiteit kan leiden tot harmonie. Walter VILAIN en YAO Yizhi illustreren zo dat Europese en Chinese kunstenaars samen kunnen streven naar dezelfde doelen aan de hand van verschillende artistieke technieken.

Tentoonstelling

De Walter VILAIN & YAO Yizhi: “Melody” Gezamenlijke Tentoonstelling

29 juni 2018 – 10 september 2018

Geopend van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum

Gesloten van 30 juli tot en met 19 augustus 2018

Gesteund door

Missie van de Volksrepubliek China tot de Europese Unie

Gepresenteerd door

Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Georganiseerd door

Atlas International Culture BVBA

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.