Chongyang-festival

De negende dag van de negende maand in de Chinese maankalender is het Chongyang-festival, een traditioneel Chinees festival gekenmerkt door huiselijke genegenheid, poëzie, de geur van wijn en affectie te over. Dit jaar valt het Chongyang-festival op 14 oktober en we hebben zes video’s om te vieren!

  1. Dans: Feniks presenteert rituelen

Een oude ritueel geassocieerd met het Chongyang-festival is de vuurceremonie, een weerspiegeling van de verering van de vuurgod en een teken van het gezag dat mensen hadden voor de natuur. Het ritueel moest leiden tot goed weer voor de gewassen. Verder was de feniks vroeger een spiritueel totem van schoonheid en wijsheid.

De dans combineert de rituele vuurceremonie en het fenikssymbool. De mannelijke en vrouwelijke artiesten dansen omringd door vuur en belichamen de geest van de feniks. Deze video is een knap staaltje choreografie en visuele technologie.

  1. Lied: Thuis

De economische ontwikkeling tijdens de Song-dynastie resulteerde in ongeziene voorspoed. De tradities rond het Chongyang-festival werden stilaan meer ontspannen gebruiken, zoals bloemen appreciëren, wijn drinken en gedichten schrijven. Een kop geurige thee en een bord vol snacks maken de aangename sfeer van het Chongyang-festival af.

Dit lied en de bijhorende muziekvideo geven die gebruiken perfect weer en een gezellige sfeer is voelbaar tijdens het kijken. Het creatieve format begint en eindigt met een schilderij dat tot leven komt.

  1. Lied: Wederzijdse liefde

Warme gevoelens maken deel uit van verscheidene soorten relaties. Laat het Chongyang-festival een gelegenheid zijn om je te herenigen met je geliefden of opnieuw toenadering te zoeken. Dit tedere lied van MAO Buyi zal mensen vast en zeker aansporen om samen te komen.

  1. Zwaarddans: Vrij en blij

Zwaarddans is een vorm van klassieke dans, maar verschilt van andere dansstijlen omdat het een attributendans is. Deze taiji-zwaarddanschoreografie combineert de traditionele Chinese fysieke praktijk van taijiquan met de elegante stijl van Chinese geleerden, wat een dans brengt die kunstzinnigheid, qi en kracht perfect integreert. Het laat ons ook proeven van de poëzie van de Tang- en Song-dynastieën.

  1. Opera: Dingjun Mountain

Dingjun Mountain is de eerste Chinese film die ooit gemaakt werd. Het is gebaseerd op een Peking Opera-optreden, met beroemde artiest TAN Xinpei in de hoofdrol. Deze video gaat het nalatenschap van de familie Tan na: al zeven generaties houden de traditie van Peking Opera in de Tan-stijl in leven.

the first Chinese movie ever made. It was based on a Peking Opera performance and stars the famous performer TAN Xinpei. This video explores the legacy of the Tan family: seven generations have kept the tradition of Tan-style Peking Opera alive.

  1. Lied: Dromenjager

In modern China is het Chongyang-festival een dag om ouderen te huldigen. Dit lied van de band Gala is een eerbetoon aan een groep ouderen die hun dromen najagen. Ze bewijzen dat het nooit te laat is om je passie te volgen.

Gelukkig Chongyang-festival en geniet van de zes video’s!