Een klik verwijderd van reuzenpanda’s

Met zijn mollige lichaam, ronde kop en symbolische donkere oogcirkels is de reuzenpanda een favoriet met wereldwijde aandacht geworden. Hij is zowel de “nationale schat” van China als het “culturele imago” van Sichuan.

In China is Sichuan de grootste aaneengesloten habitat van de reuzenpanda ter wereld, een ware thuis voor panda’s.

De unieke geologische kenmerken en het uitstekende ecologische netwerk van de bergen Minshan, Qionglaishan, Liangshan, Daxiangling, Xiaoxiangling en Qinling hebben een natuurlijke, comfortable en mooie habitat voor de reuzenpanda gecreëerd. Meer dan 80 procent van de wilde en in gevangenschap gefokte reuzenpanda’s ter wereld leven in Sichuan.

In 2006 werd de “Sichuan Giant Panda Sanctuaries”, die 924,5 vierkante kilometer beslaat met zeven natuurreservaten en negen unieke plekken in het arrondissement Baoxing en de provincie Sichuan, op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Tegenwoordig staat Sichuan op de eerste plaats in China wat betreft het aantal in gevangenschap gefokte reuzenpanda’s. De wilde reuzenpanda’s zijn te vinden in meer dan tien arrondissementen (steden en districten) in de provincie Sichuan. Ze leven in harmonie met tienduizenden zeldzame planten en dieren en genieten hier van het “comfortabele” leven.

In de afgelopen jaren hebben reuzenpanda’s talloze fans over de hele wereld aangetrokken. Waar “Sichuan, More Than Pandas” en “China (Sichuan) Giant Panda Culture and Tourism Week” worden gehouden, zijn panda’s het hoogtepunt. Pandafans van over de hele wereld reizen naar China en Sichuan om reuzenpanda’s te ontmoeten. Zo is die een beroemd Chinees cultureel symbool en het logo van Sichuan geworden.

Wereldwijde pandafans worden echter ook aangetrokken tot andere plekken in de habitat van de reuzenpanda.