Galashow in Wuhan om het 2021 Drakenbootfestival te vieren

Vandaag, 14 juni 2021, valt het jaarlijkse Drakenbootfestival. Ter gelegenheid van deze traditionele Chinese feestdag hebben artiesten van Wuhan een groots cultureel en artistiek spektakel voorbereid: “Hand in Hand: 2021 Wuhan Dragon Boat Festival Gala Show”. Mensen kunnen wereldwijd vieren met deze show.

De stad Wuhan is een bekende “theaterhub”: theater is verankerd in het leven van de inwoners. In de geschiedenis van Chinese opera’s neemt Chu Opera, een kenmerkende lokale operavorm van de provincie Hubei, een belangrijke plaats in. De galashow bevat een fragment uit de klassieke opera “Drunken Imperial Concubine”. Het People’s Art Theatre van Wuhan organiseert ook twee acts: poppenspel, met een geschiedenis van meer dan 170 jaar in Wuhan, belicht dit uniek deel van de Chu-cultuur.

Kijkers kunnen ook de perfecte samenwerking bewonderen van de uiterst bekwame artiesten van de Wuhan Acrobatic Troupe in “Balanced Bowls” en “Strength”. Bovendien toont een dansduet levendig de kunst van Han-borduurwerk door middel van een zachte dans, begeleid door mooie pianomuziek.

Vijf traditionele Chinese instrumenten, pipa, bamboefluit, erhu, zhongruan en sheng, worden samengebracht om twee composities uit te voeren: het levendige “Busily Carting Grain” en het rustige “Rippling Brook”.

De show presenteert verschillende volksliederen over het Drakenbootfestival. Om de heimwee van de overzeese Chinese kijkers te verlichten brengt het vertrouwde en bekende lied “Jasmine Flower” troost.

Dit audiovisuele “feest” duurt een volledig uur en bestaat uit twaalf voorstellingen. We nodigen iedereen uit om te genieten van dit staaltje van de Wuhan-cultuur. Laten we het Drankenbootfestival vieren met deze artistieke show die culturen samenbrengt!