Het Chinees Cultureel Centrum heeft zijn derde plechtige diploma-uitreiking gehouden

Afgelopen woensdagavond heeft het Chinees Cultureel Centrum in Brussel zijn derde plechtige diploma-uitreiking gehouden waarbij de studenten van verschillende opleidingen hun certificaat hebben ontvangen en tegelijkertijd hun talent hebben kunnen tonen tijdens een feestelijke en ontspannende avond die werd afgesloten met een heerlijk buffet.

Meer dan 70 personen, die hebben deelgenomen aan verschillende opleidingen georganiseerd door het Cultureel Centrum, waren aanwezig op deze derde plechtige diploma-uitreiking welke naar goede gewoonte in goede banen werd geleid door Mr. Matsuo Schleusner, programmadirecteur van de opleidingen aan het Cultureel Centrum. Na de traditionele, luchtige verwelkoming nam Mr. Tan, Directeur van het Chinees Cultureel Centrum, het woord. Mr. Tan heeft in de eerste plaats de verschillende professoren en de studenten bedankt voor hun aanwezigheid tijdens het voorbije semester. Vervolgens ging hij verder door de moed, de vastberadenheid en de volharding te prijzen die de studenten hebben getoond tijdens hun opleiding. Hij heeft eveneens, met enige trots, het stijgend aantal studenten alsook het ruime cursusaanbod aan het Cultureel Centrum benadrukt. Hij heeft voornamelijk de nieuwe reeks lessen voor kinderen aangehaald, welke voor het eerst werden georganiseerd in september 2017 en bevestigde dat dergelijke lessen tijdens het volgende semester opnieuw kunnen worden georganiseerd. Nieuwe lessen Taiji, georganiseerd rond het middaguur, kunnen eveneens worden toegevoegd aan het cursusaanbod van het Centrum.

Vervolgens werden de passies van de verschillende studenten in het licht gezet tijdens uiteenlopende demonstraties. De studenten uit de verschillende opleidingen Chinese taal hebben samen met hun professoren het bekende lied 甜蜜蜜(Tiánmì mì) gezongen. De studenten uit de Taiji opleiding hebben onder leiding van hun meester, Mr. Ludwig Van Waes, een zeer mooie demonstratie gegeven van hun kunstvorm. Door deze demonstratie werden verschillende deelnemers van andere opleidingen overtuigd om zich in te schrijven voor de opleiding Taiji tijdens het volgende semester. De presentaties gingen verder met een demonstratie van Taiji met waaiers door Mevr. Mina Ohsawa, studente uit de opleiding Chinese taal. Het spektakel werd beëindigd door Mr. Floriaan Sterneberg, één van de jongste studenten Chinese taal aan het Cultureel Centrum, die het Chinees lied 外面的世界(Wàimiàn de shìjiè) heeft gezongen terwijl hij ook gitaar speelde.

Vervolgens kwam het moment van de diploma-uitreiking, onder leiding van de Directeur van het Cultureel Centrum, Mr. Tan. De studenten uit verschillende opleidingen voor de Chinese taal die zijn geslaagd voor het examen hebben een certificaat ontvangen. Studenten die sinds januari hebben deelgenomen aan ten minste 10 lesmomenten voor de opleidingen voor schilderkunst en kalligrafie, qigong en taiji hebben een certificaat van deelname ontvangen.

Na enkele grappige opmerkingen en inlichtingen over de start van de opleidingen aan het begin van het volgende semester werden de gediplomeerden, hun familie en vrienden uitgenodigd tot een heerlijk buffet waarbij ze de mogelijkheid kregen om andere Chinese kunsten te ontdekken. Deze feestelijke en aangename avond vormde de perfecte afsluiter van het schooljaar, waarbij alle deelnemers veel hebben bijgeleerd op een geamuseerde manier. Nu is het afwachten geblazen tot september wanneer een nieuwe generatie studenten met veel vreugde zal beginnen aan het nieuwe semester. Tot volgend schooljaar!