De eerste lessen Chinees zijn begonnen!

De eerste Chinese lessen voor beginners en halfgevorderden zijn begonnen, in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel. Mevrouw LIN en mevrouw JIANG, beiden zeer ervaren leerkrachten Chinees, zullen Mandarijn leren aan de groep studenten, vastberaden om de taal te leren.

Deze week begonnen de eerste Chinese lessen in het Chinees Cultureel Centrum. De lessen voor halfgevorderden worden gegeven op dinsdag terwijl de beginners les hebben op woensdag of donderdag. Onder de studenten bevinden zich veel nationaliteiten (zoals Belgisch, Frans, Grieks, Italiaans, Koreaans enzovoort). De jongste student is 20, terwijl de oudste 55 jaar oud is.

Mevrouw LIN en mevrouw JIANG hebben beiden een ruime staat van dienst in het aanleren van Chinees. Ze zullen het Chinese taalniveau van de studenten verbeteren, maar zullen ook een aantal andere aspecten van de Chinese cultuur aanleren. Tijdens de lessen wordt vooral Chinees gesproken, maar indien nodig wordt ook het Engels gebruikt. Voor de halfgevorderden wordt vooral veel aandacht besteedt aan mondelinge communicatie, wat snel het taalniveau van de studenten zal versterken en – wie weet – ook vloeiende sprekers Chinees van hen zal maken!