Eerste Qigong-les van start

Op woensdag 16 maart zijn de Qigong-lessen officieel van start gegaan in het Chinees Cultureel Centrum. Het Centrum vroeg aan Christiane Heuze van de Belgian Health Qigong Federation, die meer dan 30 jaar ervaring heeft, om de Qigong-lessen te doceren.

Qigong is een interne energie-oefening die reeds eeuwen door de Chinezen beoefend wordt om hun fysieke, emotionele en mentale gezondheid te verbeteren. Het is een levensstijl die zijn wortels heeft in de traditionele Chinese geneeskunde.

Tijdens de eerste les leerde Christiane Heuze de studenten de basisbewegingen en de verschillende ademhalingstechnieken van Qigong aan. Daarop konden zij zich ontspannen en hun geest kalmeren. Rekening houdend met de fysieke gezondheid van elke deelnemer gaf de docente hen waardevol advies, waaronder verschillende oefeningsmethodieken. Deze lessen zijn er dan ook op gericht om de studenten te helpen een gezonde geest in een gezond lichaam te onderhouden.

Voor velen van hen was dit de allereerste Qigong-les. Een van de studenten, Alexandra, ambtenaar bij een van de Europese instellingen, getuigt: “Ik had onlangs gehoord van de vele culturele activiteiten die georganiseerd worden door het Centrum. Daarop heb ik ervoor gekozen om de Qigong-lessen te volgen in het Chinees Cultureel Centrum met Christiane Heuze, een zeer ervaren docente.”