Thuis van panda’s: rondleiding door Sichuan

De provincie Sichuan, gelegen in het binnenland van China, bezit rijke natuurlijke en culturele landschappen. Het heeft de grootste, meest veelomvattende pandahabitat ter wereld, waar meer dan 75% van ’s werelds reuzenpanda’s in het wild leven. Wat heeft Sichuan nog te bieden?

Sichuan Culture and Tourism heeft een pandamascotte genaamd An Yi. Zijn naam betekent “comfortabel” in het Chinees. In de video van vandaag leidt An Yi ons rond in de provincie en toont ons waarom zijn naam zo toepasselijk is.

Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, staat bekend om zijn comfortabele levensstijl. Mensen werken er hard, maar het tempo van het leven is ongehaast. Thee drinken, een babbeltje doen, boerderijen bezoeken, het maakt allemaal deel uit van de manier van leven in Sichuan. Chengdu is ook een goede plek om kennis te maken met de Sichuan-keuken, met de klassieke pikante hot pot.

Sichuan is ook de geboorteplaats van de Sanxingdui- en Jinsha-beschavingen, die dateren uit dezelfde periode als de Mayabeschaving. De archeologische site Sanxingdui is een van de grootste archeologische ontdekkingen uit de twintigste eeuw. Er werd hier op ongeziene schaal gouden kunst uit de Bronstijd opgegraven.

Op de vooravond van het Midherfstfestival zijn reuzenpanda’s uit Sichuan boodschappers tussen China en de rest van de wereld. Ze wensen iedereen in de wereld gezondheid, vrede en comfort toe.

Klaarblijkelijk heeft de provincie Sichuan veel in petto voor reizigers. Scan de QR-code hieronder om de thuis van panda’s nog beter te leren kennen!

A Panda Home Tour