Chinese Movie Nights – «Chinese smaken»

Een documentaireavond die u doet watertanden !

« Chinese smaken »
Chinese Food Culture (30 min)
A perfect Destiny (30 min)

26/09 (FR ondertitels)
28/09 (EN ondertitels)
18u30

Categorie :  Documentaire
Duur :  2u 30 min

Samenvatting
Chinese Food Culture (letterlijk : Chinese culinaire cultuur »)

Met een geschiedenis van meer dan 5000 jaar heeft voedsel steeds een erg belangrijke rol gespeeld in de Chinese cultuur. Dankzij zijn uitgestrekte grondgebied, verschillende landschappen en een diverse bevolking werden verschillende soorten gerechten en keukens uitgevonden. Sommige werden enkel aan de keizers geserveerd in het fijnste serviesgoed. Vandaag kunnen al deze delicatessen en veel meer geproefd worden in de hele wereld. Een documentaire die u doet watertanden.

A perfect Destiny (letterlijk : « een perfecte lotsbestemming »)
De Franse chef Pascal, een bijzonder ervaren kok, kwam voor het eerst naar China in de vroege jaren ’90. Hij spreekt nu vloeiend Mandarijn en opende een Frans restaurant. Pascal koopt al de nodige ingrediënten voor zijn gerechten direct van landbouwers, die naar zijn mening een betere voedselkwaliteit kunnen garanderen en een extra inkomen bieden voor de landbouwers zelf. Volg de perfecte lotsbestemming van een Franse kok die zich vestigt in het land van de « Acht Culinaire Keukens ».

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina  om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!