Eerste optreden van het 2de China Arts Festival in the EU is groot succes

Op de avond van 6 november 2016 vond in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel een succesvolle persconferentie plaats ter gelegenheid van het 2de China Arts Festival in the EU, het 2de Chinese Film Festival in Brussel en het 1ste China-EU Youth Short Film Festival. Bovendien gaf het ONE® kamerorkest diezelfde avond het eerste optreden van het Festival.

Voor het optreden werd de persconferentie van het 2de China Arts Festival in the EU, het 2de Chinese Film Festival in Brussel en het 1ste China-EU Youth Short Film Festival gehouden in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel, in de aanwezigheid van  overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van de internationale en lokale media. Vier sprekers namen het woord om het China Arts Festival in the EU in te leiden, waaronder een aantal belangrijke geplande evenementen, zoals het 2de Chinese Film Festival en het 1ste China-EU Youth Short Film Festival:

  • Mevrouw Zhou Bo, Counsellor van de Missie van de Volksrepubliek China tot de Europese Unie
  • Mevrouw Orsolya Hegedus, Vicepresident van het Comité voor het China Arts Festival in the EU, gaf tevens een speech met de felicitaties van de heer Ujhelyi, Europarlementslid en Voorzitter van het Europe-China One Belt One Road Culture & Tourism Development Committee.
  • Mevrouw Julie Patterson, Vicepresident van het Comité voor het China Arts Festival in the EU
  • Mevrouw Delattre, Executive Assistant van het Orkest van Picardië en ONE® Project Coordinator Officer

Na de persconferentie sloten de gasten aan in een volkgepakte zaal om het allereerste evenement van het Festival bij te wonen, het muziekconcert door het Strijkoctet van het ONE Project, ondersteund door het Creative Europe Program van de Europese Commissie. De virtuositeit van de muzikanten kon het publiek zeker raken, wat werd beloond met een staande ovatie!

De tweede editie van het China Arts Festival wordt gehouden binnen de belangrijkste culturele en politieke instituties van de EU in Brussel en Straatsburg van oktober tot december 2016. Het Festival wordt samen gehost door de Chinese Federatie voor Literatuur en Kunstkringen, het Europe-China One Belt One Road Culture & Tourism Development Committee, Het Nationaal Instituut voor Culturele Ontwikkeling en de Hongaarse Vereniging van Fotografen. Het wordt georganiseerd door Atlas International Culture SPRL, de Chinese Associatie van Kalligrafen, de Chinese Nationale Academie voor Schilderkunst en het Beijing World Art Museum.

Voor meer informatie, gelieve een kijkje te nemen op:

De Facebookpagina van het 2de Chinese Film Festival in Brussel en het 1ste China-EU Youth Short Film Festival

The Facebookpagina van het China Arts Festival in the EU

De officiële website van het China Arts Festival in the EU