Eerbetoon aan Shakespeare en Tang Xianzu

Ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de dood van Tang Xianzu en William Shakespeare nodigt het Chinees Cultureel Centrum u graag uit naar de dialoog tussen deze twee literaire meesters die tijd en ruimte overstijgt, om op die manier de schoonheid van de Chinese cultuur vanuit een hedendaags perspectief te waarderen.

Het jaar 2016 markeert de 400ste verjaardag van de dood van Tang Xianzu en William Shakespeare. In een eerbetoon aan deze twee grootmeesters in drama en literatuur, en met de bedoeling om de schoonheid van de Chinese cultuur te promoten, organiseert het Chinees Cultureel Centrum een thematische reeks aan activiteiten tussen 29 september en 15 oktober met de titel “Dialogue Across Time and Space —Homage to Tang Xianzu and William Shakespeare”. De reeks bevat drie onderdelen, waaronder een tentoonstelling, Kunqu-operavoorstellingen (vergezeld van een lezing) en filmvertoningen van Chinese opera-documentaires.

Tentoonstelling “Dialogue Across Time and Space —Homage to Tang Xianzu and William Shakespeare”

Deze tentoonstelling laat u met alle zintuigen de schoonheid van de oosterse cultuur bewonderen, dankzij het gebruik van hoogtechnologische middelen die kunst en cultuur promoten. Met een conversatie tussen Tang en Shakespeare als uitgangspunt vertelt de tentoonstelling het levensverhaal van Tang en zijn klassieken, doorheen secties zoals “The Era and the Legend” (letterlijk: “het Tijdperk en de Legende”), “Fantasy and Reality” (letterlijk: “Fantasie en Realiteit”) en “Me@Tang”, met een innovatieve poging om virtual reality te introduceren als een methode om de charme van de Kunqu-opera, een van de oudste toneelgenres in China, te demonstreren.

29/09 tot en met 15/10
Maandag tot en met woensdag: 9u30 tot 20u00
Donderdag en vrijdag: 9u30 tot 18u00
Gratis toegang

Kunqu Operavoorstellingen

De Shanghai Kunqu Opera Troupe zal drie voorstellingen geven van Four Dreams of Linchuan  (letterlijk: “Vier Dromen van Linchuan”), ook bekend als de schat van de Kunqu-opera, in het Chinees Cultureel Centrum. Tijdens de voorstellingen kan het publiek genieten van heel wat klassieke Kunqu aria’s waarin de essentie van het Chinese klassieke drama bewaard wordt. Daarbij zullen Kunqu-experten de inhoud van de opera aria per aria helpen interpreteren, zodat het publiek een beter begrip krijgt van de wereld van Kunqu-opera, terwijl men zich in de prachtige melodieën ervan kan onderdompelen.

03/10, 04/10, 05/10
19u30 – 21u00
Auditorium

Inscription

Chinese Movie Nights: de Week van Chinese Opera-documentaires

Het klassieke evenement van het Centrum, de Chinese Movie Nights, zullen ook deel uitmaken van deze reeks met documentaires over de Chinese opera, die bezoekers een beter inzicht zullen verlenen in zijn culturele achtergrond en sterke artistieke prestaties.

10/10 & 12/10
18u30
Auditorium

Wij nodigen u van harte uit om deze dialoog tussen de twee literaire reuzen met verschillende culturele achtergrond bij te wonen, en om op die manier in aanraking te komen met de botsing en integratie tussen Oosterse en Westerse culturen!

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle voorvermelde activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar een inschrijving is noodzakelijk voor de Kunqu operavoorstellingen en de Chinese Movie Nights.