Chinese Movie Nights– Documentaires

In oktober viert het Centrum de kunst van de 京 剧  jīngjù (Peking Opera) doorheen de tentoonstelling “Peking Opera Art Show”  en het concert “Walking in the Moonlight”. Om dit fascinerende onderwerp verder te ontdekken nodigen we u uit naar een documentaire-avond om de magnifieke theaters in Beijing van weleer, maar ook de nieuwe vitaliteit van zijn hedendaagse kunstscène, te leren kennen.

Falling in love with Beijing Theatre Stage (letterlijk “Verliefd worden op Beijing Theater”)/ 情系京城戏楼
Dongcheng District, the Drama Center (letterlijk “Dongcheng District, het Drama Centrum”) / 戏剧东城
09/10/2017 Engelstalige versie
18:30

Synopsis
Falling in love with Beijing Theatre Stage:                          duur: 30 min.
In de hoofdstad Beijing staan er nog enkele erg speciale gebouwen: royale en ook volkse theaters. Als overblijfselen uit het verleden hebben ze elk hun eigen verhaal, maar of ze nu oorspronkelijke tempels of gilden waren, samen zijn ze getuige van de bloeiende oude tijd, toen Peking Opera zijn hoogtepunt kende.

Dongcheng District, the Drama Center:                              duur: 50 min
Dongcheng, een district gesitueerd in downtown Beijing, was lang het centrum van kunst en cultuur. Over de laatste tien jaar is ontwikkelde het langzaam in een centrum van theatrale creatie en performance. Dongcheng bruist van de activiteiten en uitstekende nieuwe talenten, en is ook een plek van internationale culturele uitwisselingen waar artiesten uit de hele wereld zich kunnen trainen en hun creativiteit kunnen uitdrukken.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis toegankelijk, maar het is noodzakelijk om u hiervoor in te schrijven gezien het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op +32 (0)2 704 40 20 om uw plaats te reserveren!