Een reis naar de Chinese keuken

Chinese cultuur bestaat niet enkel uit Tang-poëzie en Beijing Opera. Eten maakt ook een onmiskenbaar belangrijk deel uit van China’s rijke cultuur. Deze video’s verkennen de diverse Chinese keuken.

De “Rice in Bamboo Tube”-video toont de belangrijke rol die bamboe speelt in de Chinese keuken. Naast een symbool van integriteit en moraliteit, is het ook een basismateriaal voor allerlei benodigdheden. Daarbovenop is het een smakelijke toevoeging aan vele gerechten.

https://www.facebook.com/cccbrussels/videos/239404860616751/

De “In Search of Ethnic Minorities’ Food”-video presenteert een assortiment van eten, voornamelijk gebak, uit verschillende regio’s. Het toont een gevarieerd spectrum aan tussendoortjes die op een artistieke wijze gemaakt worden.

Geroosterde eend uit Beijing, beter bekend als pekingeend, is een vermaard Chinees gerecht dat dateert uit de Zuidelijke en Noordelijke Dynastieën. Deze video, aangeboden door de World Federation of Chinese Catering Industry, bekijkt hoe deze delicatesse op tafel komt, van de bereiding van de eend tot het roosterproces.

Deze video toont ons een van de lokale specialiteiten van het arrondissement Songyang in Zhejiang. “Lao tang cai” is een gedroogde groente en een lekker ingrediënt in soepen en bouillons. Kijk om meer te weten!

Nog een specialiteit uit Songyang is “pao doufu niang rou”. Tofoe wordt gevuld met een bereiding van gehakt voordat het klaargemaakt wordt. Het resultaat is een heerlijk gerecht van vleesgevulde tofoeblokjes. Geïntrigeerd? Bekijk hieronder meer!

“Wei yan ji” maakt ook deel uit van het uitgebreide aanbod van traditionele gerechten dat Songyang te bieden heeft. De video hieronder toont hoe de kip ingewreven wordt met zout en suddert tot het vlees sappig en vol smaak is.

Deze video demonstreert hoe “yan shou wu fan” gemaakt wordt. Dit authentieke eten uit Songyang wordt bereid met zwarte rijst, om levensduur te verlengen. Leer hieronder meer!

Nu gaan we eventjes naar Shanghai. Deze video legt de reis van een foodie in Shanghai vast. Verken samen met hem de vele aspecten van de rijke keuken van de stad.

Weer in Songyang richten we ons op een lokaal gerecht genaamd zhu ma hua kai, dat gemaakt is van bladeren van de Boehmeriaplant. Bekijk hoe de bladeren geplukt en bereid worden om deze groene delicatesse te koken!

https://www.facebook.com/cccbrussels/videos/1175786699451249/

Bij een familiereünie in Songyang moet de traditionele stoofpot met varkensvlees, sha zhu cai, zeker aanwezig zijn. Het is al generaties lang een klassieker in de regio. Kijk hier om te zien hoe het bereid wordt!

Het lokale gerecht huo tui dan bie wordt nog steeds op traditionele wijze bereid in Songyang. Gerookt varkensvlees staat centraal als ingrediënt.

Gerookt varkensvlees is ook het hoofdingrediënt in zhu du guo. Aromatische theeblaadjes worden perfect geïntegreerd in dit gerecht.

Xie li cha shao zhu jiao is een varkensgerecht, waarvan men gelooft dat het helende eigenschappen heeft.

Xi yu, bereid met verse vis uit de Songyin-stroom, is een authentiek hotpotgerecht.